NAMS 2017

Helga 9.-12. mars ble det arrangert NAMS i Trondheim! Det var mye godt faglig påfyll, en god dose action og feiring av hvor flinke vi var. Søndagen ble med andre ord en tung dag. Det var deltakere fra Norge, Sverige og Danmark representert. Gjennom helga var det 3 foredrag, ulike workshops, demonstrasjon av redningsaksjon over vann med Seaking og Redningsskøyta, demonstrasjon av hurtigfrigjøring fra bil samt ringløype med caser. Her er noen bilder fra helga.

Torsdag:

Her er de fleste deltakerene samlet utenfor Bakke bydelshus før avgang til Munkholmen torsdag.

Før ombordstigning i båten var det kulturelt innslag fra flinke MS Orch.

To personer måtte hoppe i vannet for å bli reddet av Seaking og redningsskøyta.

Redningsskøyta demonstrerer redning av person i vannet

Demonstrasjon av redning over vann med seaking-helikopter

Her har redningsmannen hentet opp en person i vannet.

Vi fikk også demonstrere hvordan Seaking-helikoptermannskapet samarbeider med redningsskøyta. Her er det overflytting av pasient fra seaking-helikopteret og ned på redningsskøyta.

Etter turen på Munkholmen fikk deltakerene oppleve Samfundet på en vanlig torsdag.

Fredag:

Brann, politi og ambulanse må jobbe sammen og effektivt på et skadested. Vi fikk demonstrert hurtigfrigjøring av pasient fra bil etter bilulykke.

Fredag var det workshops for deltakerene, her er det luftvegshåndtering. Det var mulighet for å intubere på dukke, øve på maskebagging av både voksne og baby, legge svelgtube, larynxmaske og tracheostomi.

Trønderfest på Parkgården var en stor suksess. Det ble pølser, øl, swing og trønderrock.

Den flotte NAMS-komiteen hadde til og med fikset eget NAMS-øl! En type pilsner og en type IPA.

Det var selvfølgelig også konkurranse i form av rebusløype. Alle ble delt inn i lag, og her er det som ble kåret til beste bilde.

Lørdag:

Som utkoblingsaktivitet var det mulig å melde seg på tur til Austmann bryggerier lørdag.

Lørdag kveld var det tid for å sette kronen på verket med en heidundranes fest for alle involverte. Galla med finstas, middag, taler og kulturelle innslag var en flott avslutning.

Det er mange multitalent på medisin, og det nyoppstartede bandet Spice Boyz underholdte stort med livemusikk på kvelden.

Det var flere kulturelle innslag under gallamiddagen, blant annet flott musikalsk underholdning av Foetus Ex Ore og Bilyd, henholdsvis manns- og kvinnekorene på medisin.

Søndag:

NAMS ble avsluttet med foredrag om hypotermi i prehospital setting. Etter det var det å signere banneret og hjemreise. Sliten, men fornøyd gjeng deltakere og arrangører.

 

Tusen takk til ALLE som bidrog til å gjøre helga så flott som den ble! Takk til alle i NAMS-komiteen, takk til alle deltakere som stilte opp med store smil og stort pågangsmot! NAMS 2017 gikk over all forventning!

En stor takk rettes også til våre sponsorer: Legeforeningen i Sør-Trøndelag, NMF, NTNU, Øyelege Johansen, Danske Bank, Rektorfondet og Studenttinget NTNU. Uten deres hjelp kunne vi ikke fått til den flotte og lærerike helgen som vi har fått æren av å arrangere.