Frivillig uketjeneste i akuttmedisin
Book telefonen ved å skrive inn navn og telefonnummer på rute for ønsket dato i Excel-skjemaet ovenfor. Les informasjonen her først.
Dette er et tilbud åpent for alle som har deltatt på informasjonsmøte i regi av TrAMS i samarbeid med anestesiavdelingen ved universitetssykehuset St. Olavs hospital. Tilbudet gjelder for medisinstudenter på NTNU fra og med stadium II (3.klasse). Du trenger ikke å være medlem for å benytte deg av tilbudet.
Ved å være i besittelse av nødnett-telefonen får du varsel, og har anledning til å være med når team alarmeres etter intern nødmelding, traumeteam og medisinsk mottaksteam. Slik kan interesserte medisinstudenter få innsikt i praktisk behandling av akutt syke og skadde pasienter. Deltakelsen organiseres som frivillig uketjeneste i regi av Fakultetet for medisin og helsevitenskap ved NTNU og anestesiavdelingen på St. Olavs Hospital. TrAMS bistår med organiseringen.
Praktisk gjennomføring
Book tid i Excel-skjemaet linket øverst på siden.
Skift til hvitt og hent telefonen i Portørsentralen, 1 etg AHL-senteret (ved kantina). Ved henting må du vise gyldig studentlegitimasjon og kvittere for mottak av telefon i egen bok som ligger sammen med telefonen. Telefonen må hentes før 0900 ved booking, etter det kan andre komme og kvittere ut telefonen (det er likevel god skikk å kontakte den som har booket og høre).
Finn noe å bedrive dagen med. (Det er gjennomsnittlig 1,3 oppkall til telefonen per dag.)
Ved oppkall vil du få oppmøtested (Akuttmottaket for Traumeteam og Medisinsk mottaksteam). Du kan evt også få informasjon om pasienten og tidspunkt for ankomst.
På baksiden av telefonen finnes ei brikke som åpner aktuelle dører på sykehuset. All bruk av brikken loggføres sentralt og uautorisert bruk vil bli ettergått.
I akuttmottaket henter du en «observasjonsvest» fra tralla (se bilde). Vær obs på at det er et begrenset antall vester (3 stk) og det kan være flere som ønsker å observere. Er det tomt for vester må du dessverre prøve igjen en annen gang.
Studentens rolle vil primært være å observere. Avhengig av situasjonen kan det være aktuelt og ønskelig å bidra etter beste evne. Vær hjelpsom på en naturlig måte!
Ved tilbakelevering av telefonen lager du et kort, anonymisert notat i loggboka om episodene du har deltatt i. Portør kvitterer for mottatt telefon.
Debriefing
Akutte episoder kan være utfordrende på flere måter og gi grunn til ettertanke – både faglige og personlige. Ideelt bør man kunne snakke med den legen som var med i teamet, men dette kan av forskjellige grunner være vanskelig. Studenten kan uansett ta kontakt med Fagansvarlig i TrAMS, Brage Larsen, på tlf 90364644 for å bli satt i kontakt med anestesilege for samtale om små og store erfaringer.
Kart:
Traumemottak og Medisinsk mottaksteam samles som regel i rommene markert X.
Er du i tvil kan du alltids høre med resepsjonen i mottaket.
Foran mottaksrommet (markert sirkel) finner du som regel trallen med observasjonsvester.